Kedves Kreatívok:
Versenyzők, Tanárok, Felkészítők!

Akkor MOST! A 2020/2021-es tanévben, dacolva minden nehézséggel, most már tényleg, ha törik, ha szakad, folytatódik a Kreatív Történelem versenyek sorozata. Bízunk benne, hogy a döntőn személyesen is tudunk majd találkozni, ez első két forduló a megszokott, „biztonságos” módon beküldendő feladatokkal zajlik.

A korábban már beharangozott témánk ebben a tanévben: a 16-17. századi európai és magyar történelem.

Ne ijedjetek meg a tág témakörtől, minden fordulóban konkrét segítséget kaptok majd a felkészüléshez! VIII. Henriktől XIV. Lajosig, illetve Szapolyai Jánostól Bethlen Gáborig bezárólag izgalmas személyiségekkel találkozhattok és olyan témakörök közé kalauzolunk benneteket, mint például a reformáció, a katolikus megújulás, a hadügyi forradalom, az abszolutizmus, a három részre szakadt Magyarország.

Higgyétek el, sok tanulsággal fog bírni számotokra idén a Kreatív Töri: A koraújkori egyetemes és magyar történelem számos közismert megállapításáról bizonyosodott be az elmúlt két évtizedben, hogy inkább toposzokról, mintsem történeti valóságról beszélhetünk velük kapcsolatban. Ezeket az újdonságokat olyan feladatok révén ismerhetitek meg, amelyek során magatoknak és nekünk is bizonyítani fogjátok: kreatív és értő tudósai vagytok a történelemnek!

A regisztrációs felület és az első forduló feladatai hamarosan elérhetők lesznek itt!

A Kreativitás Legyen Veletek!